De kloof tussen ‘denken en succes’

Veel professionals bevinden zich in het GAT tussen ‘denken en doen’ en dat heeft uiteraard invloed op de eigen resultaten en die van de groep. Dagelijks zien wij hoe ‘superieure kennis’ en ‘ondermaatse resultaten’ zorgen voor verwarring, frustratie, vertraging en stilstand.

Terwijl de intentie zeker goed is, presteert men beneden het eigen kunnen. De tijd om ’te doen’ wordt overgenomen door ‘denken en praten’ over… Het verlies van zelfvertrouwen, zelfexpressie, productiviteit, tijd, carrière ontwikkeling, nieuwe ervaringen, plezier, energie, loyaliteit, groei, omzet en winst zijn onder meer het gevolg.

In de wereld waarin wij leven word je beloond voor wat je daadwerkelijk doet en bijdraagt! Niet voor wat je ‘denkt of zegt’ dat je gaat doen.

De relatie met jezelf

De kwaliteit van ‘de relatie met jezelf’ is de bron van al jouw resultaten! Je bewustzijn vergroten rond de invloed van déze relatie is van onschatbare waarde.

De kwaliteit heeft grote invloed op alles wat je hebt gedaan, hoe je dagelijks communiceert en wat je doet én gaat doen (verleden–heden–toekomst).

Persoonlijke ontwikkeling en kennisontwikkeling?

In Europa besteden wij met elkaar jaarlijks miljarden aan kennisontwikkeling, terwijl dit eigenlijk een secondaire leerbehoefte is. De primaire behoefte van mensen en organisaties is ‘de reeds aanwezige (vak-)kennis’ beter leren benutten, leren verwerken in effectieve acties die extra waarde creëren.

Hoe gaan wij de al aanwezige kennis mobiliseren? Hoe gaan wij samen méér waarde creëren, niet in hypothetische zin, maar door succesvol in actie te komen?

De oorzaak van middelmatigheid

De oorzaak van middelmatigheid of lage productiviteit komt bijna altijd door onwetendheid, door contraproductieve gewoonten, niet door een te kort aan vakinhoudelijke kennis of intellectuele kennis. Het zijn onze gewoonten, onze logica, onze gevoelens, die bepalen wat we doen. Zolang wij de oorzaak van middelmatigheid niet aanpakken, maar ons richten op symptomen, blijft duurzame ontwikkeling uit. Zodra je leert hoe dit in de kern aan te pakken, verandert alles heel snel!

Lees ook ons artikel: ‘Persoonlijke Ontwikkeling in je professionele omgeving’.

Lees ook ons artikel: ‘De fundering voor succes’.

Mensen zijn de bron van vrijwel alle resultaten

Ieder mens bezit een unieke bron aan ‘verborgen menselijk potentieel’ die voor velen onvoldoende herkenbaar en inzichtelijk is gemaakt en daarom niet of nauwelijks kan worden aangewend.

Professionals die slagvaardig willen zijn leren hoe zij het eigen en andermans ‘verborgen potentieel’ kunnen aanwenden. Het gevolg is dat de al aanwezige vakkennis en (werk-)ervaring, dagelijks makkelijker en met meer plezier in succesvolle acties omgezet wordt. Acties die voor extra waarde zorgen. En voor die waarde word jij beloond!

People Unlimited geeft je voorsprong

Bekijk onze intensieve persoonlijke training Mastering your Excellence en informeer je over hoe jij en/of jouw team kan groeien.

Wil jij ook aan de slag met jouw persoonlijke groei?

Meld je dan nu aan voor de intensieve 4-daagse training ‘Mastering your Excellence’ of neem direct contact met ons op via 020-6236461. Of vraag meer informatie aan over onze unieke trainingen.

 

Laat je persoonlijk informeren

Bel  020 623 64 61 of laat je gegevens hieronder achter, zodat wij contact met je kunnen opnemen.
Aan de hand van jouw ontwikkelvraag kunnen wij de juiste informatie aan je geven.

Jouw privacy
Wij gebruiken je gegevens uitsluitend voor het beantwoorden van jouw contactverzoek, ontwikkelvraag en informatieverzoek. Alles wat je communiceert zal niet worden verstrekt aan derden.

De velden met een ster * zijn nodig om je vraag of bericht zo goed mogelijk te beantwoorden.

Adres

PEOPLE Unlimited B.V.
Telefoon kantoor: +31 (0)20 623 64 61
Telefoon Nico Koomans direct (mobiel): +31 (0)6 24 50 49 05
Mail: info@nullpeople-unlimited.nl

Postadres: Buitenplaats De Hoorneboeg, Hoorneboeg 5, 1213 RE Hilversum
Bezoekadres (op afspraak): Brouwersgracht 675, Amsterdam

Trainingslocatie: Onze trainingen worden verzorgd op Buitenplaats De Hoorneboeg. De locatie is centraal gelegen en in de natuur, beschikt over een hoge mate aan privacy en is goed bereikbaar.

Nico Koomans

Nico Koomans, Trainer People Unlimited

Senior trainer en oprichter van gespecialiseerd training bureau PEOPLE Unlimited. Nico heeft ruim 27 jaar ervaring met Leiderschap & Persoonlijke Ontwikkeling.

Lees meer over Nico Koomans ›

9,6
Nobel Prize Winner

phelps2Edmund Phelps:
"What exactly drives organizations and economies?"

"It’s awfully odd that we haven’t spent any time on attitudes.."
Waag je sprong!

Je wordt rijkelijk beloond!

Referenties

Saskia van de Laak, Senior Medewerker Opleidingen, Organisatie en Personeelsontwikkeling at UMC St. Radboud

In mijn werk is mijn effectiviteit sterk omhoog gegaan. De verbinding met mijn collega's is nu intensief en oprecht...
Durf je te gaan voor jouw succes?

Doe de intensieve persoonlijke training ‘Mastering your Excellence’ en ervaar direct welke jouw resultaten zijn!

logo people-unlimited nico-koomans
Wij bekrachtigen professionals bij de behoefte aan optimale kracht en excellence, bij het verwezenlijken en overtreffen van persoonlijke en professionele doelen.

Best gelezen artikelen
'De kloof tussen denken en succes'.

'Persoonlijke Ontwikkeling in je professionele omgeving'.

'De fundering voor succes'.